Кандидат-депутати от ГЕРБ на среща с бизнеса в Пловдив

Мисия Пловдив

29-09-2014, 17:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето какво казаха

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ в 16 МИР-Пловдив град Менда Стоянова, Стефан Дедев и Димитър Лазаров се срещнаха с представители на част от най-големите компании в Пловдив.

Участие в разговора взе и колегата им Делян Добрев, водач на листата в Хасково и министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов.

Не предвиждаме увеличение нито на данъците, нито на осигуровките. Противници сме на прогресивното подоходно облагане. Целта ни е да създаваме добра среда за развитие на бизнеса, от което зависи както разкриването на нови работни места, така и увеличение на доходите, увери Менда Стоянова след като запозна присъстващите с тежката финансова ситуация, в която правителството на БСП, ДПС и Атака остави държавата.

Представителите на бизнеса подчертаха голямото значение на пътната инфраструктура за развитието на икономиката и привличането на инвестиции. За Пловдивския регион е особено важна реконструкцията на Голямо Конарско шосе, изграждането на Южната дъга и разширението на Асеновградско шосе, посочиха участниците в срещата.

Те настояха и за по-скорошното въвеждане на дуалното обучение, особено важно за формирането на подготвени квалифицирани кадри; препоръчаха да се търсят начини за финансиране по програми на индустриална инфрастртура. Предприемачите разчитат на ГЕРБ да ограничи сивата икономика, която при правителството на Пламен Орешарски станала дори черна.

Предвиждаме разкриването на оперативни програми, приоритетно насочени към компании, които произвеждат повече принадена стойност и реализират не суровини, а готов продукт на външните пазари, посочи Делян Добрев.

По думите му силен тласък на българските фирми ще даде програмата на ГЕРБ за саниране на половината панелни блокове през първите две години от управлението, за което се предвижда държавно финансиране в размер на 2 млрд. лв.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ и предприемачите споделиха мнението, че изборът на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. дава шанс за ускорено развитие на града през следващите няколко години, като в този срок задължително трябва да бъдат финализирани многофунционалната спортна зала, зоологическата градина и вторият гребен канал.

По време на срещата те си обещаха започналият диалог да се превърне в постоянен процес на обмяна на мнения.