Гласовете на чистачите най-търсени за купуване

„Очевидно гражданите, които работят в тези фирми, са най-политически неукрепени", заяви зам.-шефът на "Криминална полиция"

Гласовете на чистачите са най-желани за купуване от политическите партии, според Главна дирекция „Криминална полиция” към МВР.

Службата отбелязва, че е насочила вниманието си към нарушения на изборните права на гражданите и е отворени за сигнали за такива.

„При корпоративния вот има неправомерна дейност от страна на партиите, която е концентрирана във фирмите за чистота”, отбеляза зам.-директорът на „Криминална полиция” Георги Арабаджиев.

„Очевидно гражданите, които работят в тези фирми, са най-политически неукрепени и заради това партиите насочват желанието си за купуване на вот към тях”, каза още той на заседанието на Изборния борд към Министерски съвет.

Арабаджиев похвали партиите относно преференциалния вот, че са успели да обуздаят своите кандидат-депутати и към момента няма сериозни нередности.

„Свободният паричен ресурс на тези избори е много по-ограничен от други избори”, добави зам.-директорът на „Криминална полиция” и разкри, че най-добрите помощници на МВР в момента са застъпници от предишни избори.

„Те знаят механизма за купуване на гласове и са много ценни наши помощници в момента”, отбеляза Арабаджиев, добавяйки, че в някои особени квартали на големи градове в страната се налага полицията да охранява застъпниците, тъй като има заплаха за здравето им.

На днешното последно заседание на Гражданския борд за прозрачни и честни избори към служебния кабинетот стана ясно, че прокуратурата ще направи задълбочен анализ на изборните нарушения едва след приключване на изборите.