Бойко Борисов: Няма ли стабилност след 5 октомври, няма оправяне

От първостепенно значение е икономиката - на базата на това ще дойдат и данъци, ще дойдат и приходи, ще се повишат и заплати и пенсии

Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в село Добри дол, област Монтана. „При 10% плосък данък, как още да облекчим бизнеса, както и 20% ДДС, най-ниският в Европа? Нашият бизнес е облекчен повече от всеки друг. При положение, че имаме 4 млн. пенсионери и деца - на един работещ се падат 4, колко още да ги облекчим? От къде да дойдат пари за други?“, посочи Борисов. Той призова да се сложат проблемите на масата и в съдружие народът да излезе от кризата. По думите му, това е единственото вярно решение.
„Когато няма политическа стабилност, няма инвестиции. Цялата ни кампания не почива на анти-когото и да било. Аз съм човек, който 4 години е управлявал София, 4 години бях премиер. Знам какво означават тези дефицити в системата, знам колко трудно се излиза от кризата и колко време ще е нужно това да се направи”, подчерта още лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов беше категоричен, че необходимостта от актуализацията на бюджета показва, че се сбъдват най-тежките му прогнози. „Трябва да се опитаме да стабилизираме държавата. Работа му е лечението. Да констатираме само това, което беше направено във ДФ „Земеделие” е ясно за всички. Нужна е мобилизация и работа”, заяви Борисов.
Председателят на ГЕРБ посочи, че няма система в държавата, за която можем да кажем, че е добре и допълни, че за една година, с приемането на Закона на МВР, без да бъде обезпечен, се трупат около 200 млн. лева на година нови пари и, че този закон незабавно трябва да бъде отменен. „Аз не съм присъствал на среща със Синдикатите, не знам точно какво се предлага. Във всички случаи, секторът е много объркан”, поясни Бойко Борисов.
„Трябва да има заводи, да има предприятия, хората да работят и тогава ще дойде положителният ефект. Затова искам да задействаме максимално икономиката – финансова стабилност, икономика, туризъм, селско стопанство, археология. Всичко това продава, носи пари, а тези пари отиват в хазната. При тези ниски данъци, най-ниските в Европа, ако не се работи много и не се повиши събираемостта, няма как да се излезе от кризата. Затова стига политиканства”, призова още Борисов. По думите му, в сектор „Сигурност” последно трябва да се говори кога ще се пенсионират служителите. „При положение, че стотици бежанци се разхождат в Северен парк, трябва да се запитаме, те заслужават ли заплати, заслужават ли тези, които са ги допуснали“, каза Бойко Борисов. Той беше категоричен, че сектор „Сигурност” не съществува. „Какъв е продуктът на услугата, която дават в сектор „Сигурност”? Защитени ли сме? Нека тогава да си говорим за заплати и пенсии”, категоричен беше Борисов.