След 15-годишно прекъсване Райна Кабаиванска гостува в Пловдив

Животът

29-09-2014, 18:13

Снимка:

архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Препълнен Античен театър и хубаво време очакват организаторите

Тази вечер очакваме с огромно щастие и нетърпение голямата оперна прима Райна Кабаиванска, която ще представи пред пловдивската публика нейния майсторски клас. Това каза пред Фокус Мила Павлова, артистичен директор на фестивала ''Дни на музиката в Балабановата къща'', част от който е концертът на оперната прима.

Заедно с нея на сцената на Античния театър ще излязат 14 изпълнители от няколко държави. ''Имаме информация, че са изключително добри гласове, много силни певци и ще бъде един много, много интересен концерт'', каза Павлова. Самата Райна Кабаиванска вече пътува от София за Пловдив. ''Подготовката е много усилена. Надяваме се на хубаво време'', отбеляза Павлова и добави, че е щастлива да представи това огромно събитие на сцената на фестивала ''Дни на музиката в Балабановата къща'', защото Райна Кабаиванска за последен път е гостувала в Пловдив преди 15 години, именно на Античния театър. Организаторите очакват Античния театър да е препълнен. ''Ние използваме възможноста да поканим всички пловдивчани и гости на града, да бъдат заедно с нас довечера на това наистина знаменателно събитие, с което и Пловдив ще чества 80-годишнината на великата оперна дива Райна Кабаиванска , както и цял свят тази година я чества'', подчерта Мила Павлова. Концертът е с начален час 19.00.
Концертът на Райна Кабаиванска е третият от програмата на фестивала ''Дни на музиката в Балабановата къща''. Вчера се състоя концертът на световноизвестната цигуларка Мила Георгиева и обоистът Давид Валтер. ''На първи октомври продължаваме в Балабановата къща с откриване на Международния конкурс за камерна музика ''Пловдив''. Това ще бъде първото му издание, а концертът е на журито на конкурса'', каза още Мила Павлова. ''Дни на музиката в Балабановата къща'' продължават до 27 октомври.