Моника Белучи става на 50

Моника Анна Мария Белучи е родена на 30 септември 1964 г.

Италианската супер звезда Моника Белучи стана на 50 години. Тя е родена в малкия италиански град Чита ди Кастело  на 30 септември 1964г., съобщава РИА Новости.

След  като завършва средното си образование Моника постъпва в юридическия факултет на университета в Перуджа. По време на обучението си е  помагала на родителите си, заработвайки като модел.

През 1988г. Белучи пристига в Милано, където подписва договор с модната къща Elite Model Management. В самото начало на кариерата си тя става лице на бренда D&G, позирала е на известните италиански фотографи Оливиеро Тоскани и Ричард Аведон, който е известен с това, че е снимал Мерилин Монро. Моника Белучи е блеснала на календара за мъже на изданието Мах.  От 2001г. италианката е лице на ювелирната компания Cartier. Белучи е една от малкото модели, които са позирали два пъти за календара на “Пирели”, в който са включени 12-те най-красиви жени на планетата.

Моника Белучи се занимава и с актьорско майсторство. Два пъти е наградена с „Златен глобус”  и веднъж със „Сребърна лента” на Италианския синдикат на киножурналистите. Белучи владее английски, френски и испански език.