Откриха две обновени отделения в болница "Свети Пантелеймон" (снимки)

Мисия Пловдив

30-09-2014, 13:02

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Милион и 700 хиляди лева е инвестицията на общинското здравно заведение, обновлението продължава

Кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общ. съвет арх. Илко Николов и директорът на МБАЛ "Свети Пантелеймон" доц. Петко Недев прерязаха днес лентата на обновеното отделение по образна диагностика в здравното заведение. Към него има и нов спешен приемен кабинет с пет легла.

Болницата изпълнява тригодишен план за обновление, гласуван от Общинския съвет. Отделението по образна диагностика е втори етап от плана за стратегическо развитие на болницата, обяви доц. Недев. Обновлението е направено с 1 милион и 700 хиляди лева като част от сумата – 500 хиляди, е отпусната от общинския бюджет. Останалата част от парите са от банков кредит.

 Инвестициите в болницата ще продължат като за третия етап от обновлението е планирано ново микробиологично отделение, нов подход към болницата, обновяване на зелените площи и осветлението, обеща доц. Недев.

Отделението по Образна диагностика разполага с два нови апарата – компютърен томограф и дигитален рентген със щадящо облъчване, разказа завеждащият отделение д-р Георги Божиков.  Отделението ще обслужва едновременно и болницата и прилежащото й ДКЦ. Резултатите от изследванията ще се дават на диск и ще могат да се полват за консултация със специалисти по преценка на пациента и неговия лекуващ лекар, обясни д-р Божиков.

„Не искам да ви пожелая много работа, затова ви желая да си върнете инвестициите с добавената стойност”, каза кметът Тотев. „Доц. Недев е един от активните хора, с които е удоволствие да се работи в този мандат”, похвали го кметът. "Нашите болни да са най-здравите болни", си пожелаха за финал всички.

Веднага след отриването на отделението в него влетяха с първия спешен случай и линейките на Бърза помощ. Изключително добре организирано приемно отделение с най-добрия екип в града. Така  определиха колегите си в МБАЛ "Свети Пантелеймон" от екипа на „Бърза помощ” след настаняването на пациента си.