Бийтбоксъри от цяла Европа се "надпяват" в Пловдив

Пловдив Лайф

30-09-2014, 13:37

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив събира най-добрите в бийтбокса от цяла Европа

Европейската столица на културата посреща Европейското първенство по бийтбокс на 3 и 4 октомври

На 3 и 4 октомври в Цар-Симеоновата градина ще се проведе второто издание на фестивала "Street masters" в Пловдив. И тази година ще бъдат представени различните типове улична култура като бийтбокс, хип-хоп танци и графити.

Новият елемент е провеждането на първото Европейско първенство по бийтбокс, което ще събере на сцената в Пловдив най-добрите артисти от цяла Европа. Общо 16 участника от 9 държави ще премерят сили в бийтбокс "надпяването", обяви днес организаторът на форума Александър Митов.

Гарантирам силно представяне от българска страна, тъй като участниците ни са на много добро ниво, каза световният шампион по бийтбокс за 2012 г. Александър Деянов – SkilleR. Музикантът, наричан още "Бързата уста" на Изтока, е и част от журито, което ще оценява изпълнението на бийтбоксърите. Освен SkilleR в журито влиза и световният шампион за 2009 г. ZeDe. Критериите, по които ще оценяваме участниците са четири: музикалност, оригиналност, креативност и трудност, допълни Деянов.

В последните години бийтбокс сцената в България е най-добре развитата и с най-много публика сред всички останали улични изкуства. Световните шампиони на България при мъжете и жените (SkilleR и Pe4enkata) дават още по-голяма популярност на тази култура. Все по-модерни стават комбинациите между техника и шоу, което пък привлича все повече тийнейджъри, споделят организаторите.

Идеята е с всяка изминала година фестивалът да се разраства. Целта на българската бийтбокс асоциация е да превърне този форум в традиция, завърши SkilleR.