Демонстрацията на гей ориентацията е разрешена в Бургас

Мисия Бургас

30-09-2014, 16:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Забраняват гей-парадите в Бургас?

Местният парламент отхвърли предложението на НФСБ за парадите

"Скачай и пей, ако се радваш, че си гей". Този цитат гей прайда има шанс да прозвучи и в Бургас. Откритото демонстриране на сексуалата оргиентация и гей парадите в частност няма да бъдат забранени на територията на Бургас.

Това в крайна сметка решиха общинските съветници на днешното си редовно заседание. Предложението беше на групата на НФСБ в местния парламент и касаеше забраната на откритите прояви на сексуалните предпочитания. Според съветниците от партиотичния фронт, забраната няма нищо общо с ксенофобско отношение, а по скоро цели да ограничи явната показност на хомосексуализма, предвид християнските ценостти и етичните норми на обществото.

По думите на Руслан Карагьозов от ГЕРБ обаче при едно обществено мероприятие, разрешено от Общината, нямало закон, по който то да се забрани един гей парад, например.

Нечленуващият в група Йордан Георгиев допълни, че през последните 25 години в лицата на хората са навирали правата на хомосексуалистите. "Казва ни се, че трябва да бъде толерантни, но ние трябва да запазим християнските си норми. Бог е създал живота, а Сатаната иска да го унищожи. Една гей двойка не може да създаде живот. Считам, че хетеросексуалнотта е нормалното и така трябва да си остане. Ако съветниците ни тук са с нормална ориентация, то трябва да приемем предложението на колегите от НФСБ", каза той.

Докладната създаде повод за пореден дълъг спор, който не засегна само хомосексуалистите, но и ромските гета, а от там и края на 90-те години, когато беше веден и често спряган термина "мутра".

В крайна сметка, въпреки че съветниците се обединиха около християнските си цености, те отхвърлиха докладната, поради нормативни спънки.