Цецка Цачева: Няма да влизаме в безпринципни коалиции

"С ДПС и БСП в това насипно състояние, в което са и не знаят на какво се кланят, коалиции няма да правим", категорична е Цецка Цачева

„След изборите през 2013 година, когато българските избиратели поставиха на първо място отново ГЕРБ, ние отказахме да влезем в договорки с ДПС, Пеевски и компания. БСП бяха в опозиция и много им се искаше да вземат властта. Но то едно е да искаш, друго е да можеш и съвсем различно е да има резултат от това управление. Сега сме по-зле, отколкото май месец 2013 година.”, каза Цецка Цачева, водач на листата на ГЕРБ – Плевен на среща с избиратели в община Гулянци.

Тя, заедно с кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Емил Абрашев, Мирослав Траянов и Цецо Луканов се срещнаха с хората от населените места в община Гулянци. Те посетиха Шияково, Милковица, Долни Вит, Гиген, Брест и Гулянци.

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен попита защо след като БСП управлява 14 месеца не си мръдна пръста си за Белене. ”Да върви Румен Гечев сега пред мен и да вика за две седмици ще пуснем Белене. Той мисли ли, че някой му вярва в Беленска община или в Никополска община. Да върви Митхат Метин из Никопол и да вика – ние се борим за правата и свободите. Чии права и свободи? На тия дето получават само помощи и не работят? На това нещо ще се сложи край. Трудно. Непопулярно. Но ще се сложи край. Ще има съпротива. Ние го знаем, но ако не го направим, ние няма да отлепим от дъното. България е в Европа и Европа е България. Просто няма друга алтернатива”, категорична бе Цачева. 

Тя коментира и обещанията – балони за 500 лева пенсии, 1000 лв. заплата, като подчерта, че това може да стане, ако хлябът струва 50 лв. „Човекът, който през 1996-1997 година направи пенсиите 3 долара, заплатите 10 долара, фалира банковата система, за Румен Гечев говоря, той сега пак има очи да се изправи и да твърди, че разбира от икономика и ще оправи държавата. Но ние с ДПС, със социалистите в това насипно състояние, в което са и не знаят на какво се кланят, коалиции няма да правим.”, каза още Цецка Цачева.