16-та РИК заработи с пълна пара в панаира

Мисия Пловдив

01-10-2014, 13:04

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Увеличават екипите на "Информационно обслужване", за да се скъси времето за приемането на протоколите

От днес вече заработи 16- РИК в Панаира. Както и на миналите избори, той е ситуиран във втора палата. От общината обявиха, че са осигурили по-голям брой хора и техника в "Информационно обслужване", заради които на миналите избори - европейските, имаше огромно забавяне в приемането и обработката на протоколите и изборните книжа. 

"Информационно обслужване" пък са осигурили и резервни членове, ако някой е в почивка, за да няма бавене. Така процесът на предаване на материалите в РИК е съкратен до минимум.

 Принтерите, изборните урни и по-големите неща за изборния ден се осигуряват по места. Самият изборен ден ще започне в 7.00 часа и ще продължи до 19.00 часа.

 Община Пловдив осигурява транспорт по райони, с който в събота ще се извозват бюлетините по изборните секции. Това ще става по предварително изготвен график с ескорт на „Общинска полиция” и МВР.  След края на изборния ден отново с бусове на общината, е осигурен обратния превоз на бюлетини и протоколи до панаира, където се помещава 16 –та РИК.

 Предвидени са 3 подвижни комисии - в "Централен", "Северен" и "Южен" за хората с трайни увреждания. Към момента 42 са заявленията за подвижната комисия в "Централен". Навсякъде, където има изборни секции, за хората с увреждания са поставени урни на първия етаж, за да имат по-лесен достъп.