Ремонтът на Драматичния театър ще е приоритет за ГЕРБ

Това заяви Вежди Рашидов днес на посещението си в Пловдив

Кандидатър за народен представител от ГЕРБ в Пловдив Вежди Рашидов посети днес Драматичния театър "Н. О. Масалитинов" в Пловдив. Той се срещна с директора на Драмата Кръстьо Кръстев и огледа щетите от пожара, който връхлетя голямата сцена миналата година.

Не може държавен институт да не работи толкова дълго време, заяви Вежди Рашидов. Не разбирам как може да оставиш артисти, които са на щат в театъра и трябва да получават заплати, без работа, допълни той.

Ако ГЕРБ поеме управлението на държавата след 5 октомври, първата ни работа ще е да се захванем сериозно с ремонт на сградата, заяви кандидатът за народен представител в Пловдив. Който и да е министър на културата след изборите, ремонтът трябва да му бъде приоритет, допълни Рашидов.

Според Вежди Рашидов реконструкцията ще отнеме не повече от 3-4 месеца, като това включва подмяна на ел. инсталацията, климатичната инсталация, изчистване на сцената, подмяна на седалките и боядисване.

Когато правителството на ГЕРБ подаде оставка, аз оставих в Министерството на културата с 123 млн. лв. бюджет, а сега се очертава 12 млн. лв. дефицит. Не може, ако си имал желание, да няма откъде да се намерят пари за ремонта, коментира Рашидов. Кой разбра, че преди три години изгоря покривът на театър "Сълза и смях"? Никой, защото го оправихме много бързо, допълни кандидат-депутатът.

На днешното си посещение Рашидов бе придружен от кмета на града Иван Тотев, зам.-кмета Стефан Стоянов и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Менда Стоянова, Петър Петров, Даниела Дженева и Димитър Лазаров.