Десислава Атанасова: ГЕРБ би подкрепила отделно министерство на туризма

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за област Монтана на среща с учители, лекари и хотелиери във Вършец

По време на управлението на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака“ липсваше всякаква координация между  държавната и общинска власт. Спрени бяха европейски проекти, а  някои общини бяха ощетени за сметка на други. Това заяви водачът на листата за област Монтана Десислава Атанасова  на среща с учители, лекари и представители на хотелиерския бизнес в град Вършец.

В дискусията взеха участие и кандидат-депутатите Златко Тодоров, Петър Якимов, Росен Белчев и Калин Хайтов. По думите на Атанасова основният  проблем в област Монтана е свързан с инфраструктурата.  „За да имаме работеща икономика, трябва да има добра инфраструктура. И ако някой пак каже, че асфалтът не се яде, ще му отговоря, да,  не става за ядене, но, за да стигне хлябът до хората е нужно да има път. За да стигне линейката навреме и  училищният автобус до децата,  също е нужно да има път“,  посочи водачът на листата  на ГЕРБ за област Монтана Десислава Атанасова. 

Според нея ПП ГЕРБ би подкрепила отделно министерство на туризма, защото то ще подобри координацията и ще работи за довеждащата инфраструктура. „ За привличането на инвестиции в региона  трябва да заложим на  развитието на селския, културния и спа туризъм. С природните си дадености Вършец може да се превърне в новата  спа столица на Балканите“, подчерта Атанасова. 

„Реформите в сферата на образованието са належащи, за да дадем шанс на младите българи за развитие, възможност за професионална кариера и добри перспективи в България. В управленската програма на ГЕРБ образованието остава един от основните приоритети. Трябва да се инвестира в него, защото за една година и четири месеца българското образование загуби много, загубиха нашите деца“, каза кандидатът за народен представител от листата на Монтана Калин Хайтов. Той обясни, че законопроектът на ГЕРБ за образованието е разработен с участието  на родители, учители, експерти и общини, което го прави законопроект на професионалната общност.

„Относно ограничаване на битовата престъпност предвиждаме реално увеличаване броя на униформените полицаи в малките населени места. Това ще стане чрез преструктуриране на щатове и обявяване на конкурси за полицаи от охранителния състав, което заедно с разширяване обхвата на видеонаблюдението от по-големите към по-малките населени места и възможностите на местната власт за изграждане звена на „Общинска полиция”, което  ще създаде реални предпоставки за ограничаване на тази престъпност“, подчерта вторият в листата на Монтана Златко Тодоров.