Полицията взе на мушка велосипедистите

Крими

02-10-2014, 09:16

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Започнаха масови проверки за безопасността на децата в колите

Полицейска акция „Безопасност в автомобил и на велосипед“ започна на територията на страната, съобщиха от ОД на МВР Пловдив. През целия месец по улиците на Пловдив служители на Охранителна полиция и катаджии ще следят спазват ли въртящите педалите правилата за движение. Зорко ще се гледа и дали превозните средства на две колела имат жилетки, светлоотразители и фарове за движение в тъмната част на денонощието, както и дали са технически изправни.
Едновременно с това пътните ченгета ще проверяват и санкционират шофьорите, които превозват деца без използване на системи за обезопасяване. Действията се предприемат след зачестилите през последните месеци случаи с велосипедисти и деца, пътуващи в превозни средства.
Според данни на Пътна полиция за първите 8 месеца на годината загиналите велосипедисти са 18, а ранените - 370. Обезпокоителен е фактът, че се увеличава броят на ранените и загиналите деца, пътуващи в колите на своите родители или близки без столчета и колани. За първите 8 месеца на 2014 г. са загинали 15 деца, а 329 са ранени.
Полицейската акция "Безопасност в автомобил и на велосипед“ ще тече на територията на страната през целия октомври.