Добрич започва подготовка за зимата

В заповед са разпоредени мерки, които да осигурят нормални условия за живот

Кметът на Добрич издаде заповед във връзка с подготовката на Общината за работа в зимни условия за зимен сезон 2014-2015 година.

Със заповедта се определя, до 8 октомври да се проведе заседание на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия във връзка с готовността за работа при  тежки зимни условия.

До 17 октомври трябва да се извърши преглед на общинския план за защита при бедствия и да се актуализира по отношение на действия при снегонавявания  и обледявания. Дотогава трябва да се направи и организация за снабдяване на стоки и услуги от първа необходимост и осигуряване на здравно и медицинско обслужване на населението при усложнена зимна обстановка. Трябва да се провери готовността на учебните и детски заведения да работят в усложнена зимна обстановка. В доклад, трябва да има информация за готовността на училищата да провеждат нормален учебен процес, медицинско осигуряване, осигуряване с отопление, както и алтернативно отопление при спиране на основната система. Още повече, че учебните заведения в Добрич се отопляват с газ. Възлага се фирма А.С.А. да провери готовността на техниката си за изпълнение на договора за снегопочистване и опесъчаване на града.