Военни от карловската бригада помагат след трагедията в Горни Лом

Животът

02-10-2014, 09:32

Снимка:

нова тв

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Обследват със 6 безпилотни самолета мястото на взрива

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово се включват със специализирана техника в огледа на района на взрива край видинското село Горни Лом. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Първата група от 5-ма военнослужещи е пристигнала на мястото на инцидента в 2.50 часа сутринта. Групата е водена от капитан Николай Николов и разполага с 6 безпилотни самолети.

Те ще огледат с безпилотен самолет мястото на взрива. Кога точно ще се случи това, от пресцентъра на МО не се ангажираха да отговорят. По закон, 24 часа след избухването на взрива не се допускат хора в района.

В огледа на мястото на взрива се включват и военнослужещи от поделението в Белене с робот за  разузнаване и обезвреждане на невзривени боеприпаси. На място край с. Горни Лом са и представители на Военна полиция от Плевен с бронирана машина тип „Пустинна котка“.

Специализираната военна техника е на разположение на Кризисния щаб, който ще реши какви задачи тя да изпълнява, уточниха от пресцентъра на МО.