Пашата: Крайно време е и ние да се усмихнем малко

Длъжни сме да излезем срещу Литекс и да се борим за всяка педя на терена, закани се помощник-треньорът на черно-белите

Помощник-треньорът на Локомотив Пловдив Петър Пашев даде днес пресконференция за представителите на медиите, на която заяви какво е настроението в отбора преди съботното домакинство на Литекс.

Ето какво каза Пашев:

Седмицата премина нормално. Всички футболисти се готвиха пълноценно, с изключение на Емерик де Врийзе и Георги Стефанов, които са с контузии. Въпреки катаклизмите в началото на седмицата, очакваме с желание и ентусиазъм мача с Литекс и ако може, да покажем друго настроение в нашата игра.

Ако се гледа класирането, може да се каже, че сме в криза. Но за друга криза не мога да кажа, имайки предвид желанието и настроението на футболистите по време на тренировките. Наистина не мога да кажа защо не се получаваха нещата напоследък.

Още преди да си тръгне старши треньорът сме умували по този въпрос. Просто така се случват нещата за момента.

Литекс е един от класните отбори в България. Ние сме длъжни да излезем и да се борим за всяка педя на терена. Гарантирам ви, че няма футболист, който да търси друго освен победата. Крайно време е вече и ние да се усмихнем малко.

Всяка една промяна, независимо на какво ниво е, влияе по някакъв начин върху настроението в съблекалнята. От друга страна ние, които останахме да работим с момчетата, по всякакъв начин се опитваме да ги убедим, че предстои още много работа, за да може да извлечем максимума от предстоящите срещи. По-скоро резултатът от напускането на Матушев е един вид амбиция, отколкото повдигане на настроението.

Не можем да обвиним никой от футболистите, че не е искал, че не се е раздавал на терена във всички минали двубои. Това, че сме загубили – има го във футбола.

Аз винаги съм казвал, че нашата публика е най-великата в България. Знаем, че в момента има отлив сред феновете и това не ни е приятно, защото все пак тази игра е за тях. Мисля, че с едно доверие към футболистите, с присъствието си на трибуните нашите фенове ще бъдат от много по-голяма полза за отбора, отколкото с негативно отношение.