Как изглежда мястото на тежкия инцидент в Горни Лом (снимки и видео)

МВР публикува снимки и видеоматериал от камерите на безпилотния самолет за оглед, който тази сутрин облетя района на тежкия инцидент край с. Горни Лом. Кадрите са предоставени от Министерство на отбраната. На кадрите се вижда, че на мястото на завода се е образувал огромен кратер и няма и помен от завода и хората в него.

13 мъже и 2 жени са загинали при взрива в Горни Лом по първоначални данни, съобщи главен комисар Николай Николов –директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ след направения оглед на мястото на инцидента.  Вече е съобщено на близките на досега водените в неизвестност хора.


"Не видях частичка от човек или животника, която е била наблизо", каза комисар Николов и допълни, че въпреки минималната надежда, ще продължат да наблюдават.
Взривът е бил изключително силен. Две от сградите, които са били част от цеха ги няма. Образували са се кратери на мястото на взрива. Гората е сериозно повредена.  Значителни са материалните щети на околните сгради. Отломки с тежест повече от 150-200 килограма са хвърчали на стотици метри, посочи още гл. комисар Николай Николов.