ПловдивУтре: 3 октомври

Мисия Пловдив

02-10-2014, 18:31

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ден на национален траур заради трагедията в Горни Лом

С решение на правителството петък е обявен за ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом.

Футболните легенди Петър Зехтински-Зико, Георги Георгиев-Гецата и кметът на район "Централен" Георги Титюков ще наградят победителите и техните подгласници в третия детски футболен турнир за Купа Мтел. Турнирът е част от Националната програма "Децата и футболът", организира се от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Пловдив.

В петък започва Street masters 2014. Фестивалът ще представени различните типове улична култура като бийтбокс, хип-хоп танци, графити, музика и алтернативни спортове. Новият елемент в него е провеждането на първото Европейско първенство по бийтбокс, което ще събере на сцената в Пловдив най-добрите артисти от цяла Европа.

Зона за арттерапия и обучения на площ над  540 кв.м в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост "Св. Врач" ще открие Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл. Точно една година по-рано дамите от клуба инициираха кампания за подпомагане на заниманията за социализация и развиване на творческите способности за хората с умствени увреждания.

Добре е да знаете! Насроченият за утре рецитал на световноизвестния пианист Боян Воденичаров – част от програмата на V МФ "Дни на музиката в Балабановата къща", се премества на 4 октомври, събота, от 18,30 часа в Балабановата къща. Билетите, закупени предварително, ще важат без презаверяване. Билети могат да бъдат закупени и на място преди концерта.

И още! ГЕРБ отмени официалното закриване на предизборната кампания на партията в град Пловдив на 3 октомври, когато е обявен Ден на национален траур заради трагичния инцидент в предприятието край село Горни Лом, Област Видин.