Приморско събира артефакти в нов музей

Новините

03-10-2014, 08:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

 До края на годината в Приорско трябва да отвори врати нов музей. Първата копка направи кметът  Димитър Германов и даде официален старт на проект „Пристройка и  преустройство на съществуваща общинска сграда в музей. Проектът е финансиран от Европейския съюз по мярка 4.1.,Развитие на рибарските области”, който осигурява безвъзмездна финансова помощ на стойност 582 461 00 лева.

Първата копка бе направена от кмета Германов и  областният управител на Област Бургас Павел Маринов. Градоначалникът, поздрави всички присъстващи, като не пропусна да спомене важността от изграждането на този музей за развитието на Приморско.  На церемонията присъстваха още фирмата изпълнител на проекта, общински съветници, представители на общинска администрация, жители и гости на морския град.

Настоящият проект предвижда пристройка и преустройство на съществуващата бивша обществена баня в музей. Общината има уверението на фирмата изпълнител, че музеят ще бъде завършен във възможно най-кратък срок, с оглед важността му за местната общност и за развитието на туризма в региона. С изграждането му  всички заинтересовани лица ще имат възможността по лесен и достъпен начин да се запознаят с културно – историческото наследство на общината.