В изборния ден в УМБАЛ "Свети Георги" работят 4 секции

Мисия Пловдив

03-10-2014, 09:25

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До момента 317 пациенти в двете бази на болницата са заявили желание да упражнят правото си на глас

В четири избирателни секции ще гласуват пациентите на УМБАЛ „Свети Георги” на 5 октомври. Три от тях са на територията на Район „Западен” в База 2 на лечебното заведение на бул. „Пещерско шосе” №66. В Хирургичния блок там са разположени секции 48 и 49, уточниха от болницата.

48-а по традиция ще се помещава на 5-ия етаж в Клиниката по ортопедия и травматология. В нея ще гласуват всички, които към дата 5 октомври се лекуват в клиничните звена от 1 до 5 етаж вкл. На 11-ия етаж във Втора клиника по хирургия, ще бъде разположена 49-а секция. В нея ще могат да гласуват пациентите, които са в стационарите от 6 до 12 етаж.

В административната сграда на Клиниката по инфекциозни болести, която също се намира на територията на База 2, ще бъде секция №50. Там могат да гласуват лежащо болните в трите лечебни блока на клиниката. Четвъртата секция е №102, в Район „Централен” – в База 1 на УМБАЛ „Свети Георги” на бул. „Васил Априлов” №15А, в Клиниката по кожни и венерически болести.

Общо 317 пациенти на лечебното заведение са вписани в избирателните списъци към 2 октомври, в това число не са включени придружителите на болните и служителите на лечебното заведение, които гласуват по местоживеене. 69 от лежащо болните са в База 1, а 248 – в База 2. Ако има новопостъпили пациенти днес, 3 октомври, и утре, 4 октомври, и те желаят да упражнят правото си на глас, в избирателните секции ще им бъдат издадени индивидуални протоколи за гласуване.