Служителите в "Северен" вече с по-висока квалификация

Успешно завърши проект за подобряване на професионалната компетентност

Успешно приключи реализацията на проект "Повишаване на ефективността и квалификацията на служителите в Община Пловдив, район "Северен" съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Продължителността на проекта беше 9 месеца, като максималната обща сума по проекта възлиза на 82 740 лева.

"Проведоха се специализирани обучения на служителите от администрацията на район" Северен" в Института по публична администрация, както и към обучаваща организация с цел подобряване на професионалната им компетентност и по-ефективно изпълнение на задълженията им",  допълни още инж. Ралев.

Проектът, чрез планираните дейности за подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията на район "Северен" - община Пловдив съответства напълно на стратегическата цел на ОПАК за подобряване работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост.

Организацията и управлението на проекта се осъществи от екип от служители на районната администрация със съдействието на Община Пловдив.