Гугъл изтрил голи снимки на холивудските звезди

Животът

04-10-2014, 10:31

Снимка:

в.Дневник

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

 Гугъл изтегли "десетки хиляди" откраднати голи снимки на звезди, които бяхапубликувани онлайн.

Уеб гигантът съобщи в комюнике, че е изтрил снимки "няколко часа" след получени молби за това и "закрил стотици акаунти". Това става след като холивудската адвокатка Марти Сингър заплаши да съди Гугъл за "нарушаване на личния живот", съобщи Би Би Си

"Ню Йорк пост" публикува писмо, адресирано до високопоставени служители на интернет търсачката. В него се посочва, че Гугъл не е "реагирал бързо и отговорно за изтеглянето на снимките" и "улеснил продължаването на гнусното поведение на тези закоравели перверзни хищници".

Кара Делевин и Дженифър Лорънс бяха сред звездите, атакувани от киберкрадци, които публикуваха техни крадени снимки на сайтове, сред които 4Chan. Макар жените, които ще участват в евентуални съдебни дела да не бяха назовани, в съдебния иск се посочва: "Ние сме правният съвет на над десетина звезди". В писмото си Марти Сингър твърди, че звездите ще искат обезщетение от Гугъл заради "явно неетичното му поведение" и "нарочното приемане, улесняване и продължаване на незаконното поведение" на хакерите.

В отговор Гугъл заяви: "Нашата реакция обикновено е до часове, не до седмици. Разбира се, хора продължават да публикуват тези снимки в мрежата, така че, подобно на всички други онлайн услуги, ние разчитаме на хората да ни уведомяват, да ни помагат да ги изтегляме".

Сред другите звезди, атакувани от киберкрадците, бяха Кейт Ъптън, Риана, Ким Кардашян и хорър звездата Мери Елизабет Уинстед. /БГНЕС