1880 застъпници са регистрирани в РИК Добрич

В областта има 384 секционни избирателни комисии

В Районната избирателна комисия  в Добрич са регистрирани 1880 застъпници от девет политически партии и коалиции, съобщи председателят на РИК Диана Далакманска.

До изтичането на крайния срок за процедурата днес се очаква и други от 25-те политически формации с кандидатдепутатски листи да регистрират свои застъпници.

Избирателите в Добричкия регион, които по неокончателни данни достигат 188 798 души, ще могат да гласуват в 384 секционни избирателни комисии /СИК/. Сред тях има една подвижна секция в община Генерал Тошево, ще бъдат разкрити СИК и в следствения арест в Добрич, в областната болница, в държавната психиатрична болница в село Карвуна, в специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в община Балчик.

Най-възрастните избиратели от домовете за стари хора в Добрич, в село Полковник Савово, община Тервел, и в село Добрин, община Крушари, също ще могат на място да упражнят правото си на вот.

В РИК от назначаването й досега са постъпили девет жалби - повечето за поставяне на агитационни материали за изборите на непозволени места, допълва председателят на комисията.