Уроци под водата

Двама американци се гмурнаха в щата Тенеси

 Двама американски преподаватели ще прекарат 73 дни в подводна лаборатория край Флорида Кийс, където ще дават уроци по интернет и ще опитат да подобрят рекорда за най-дълъг престой под водата.
Брус Кантрел и Джесика Фейн от колежа "Роан стейт къмюнити" в югоизточния американски щат Тенеси се гмурнаха днес. Те целят да останат на осем метра под повърхността в лагуната Кий ларго до 15 декември, съобщава посветеният на проекта сайт.
Докато са там, 63-годишният Кантрел и 25-годишната Фейн ще дават уроци на учениците си за изследването и опазването на океана чрез видеа, публикувани на специално създадена страница в YouTube. Те също така ще публикуват интервюта с изследователи и експерти, които ще ги посещават под водата, включително с бившия астронавт Бъз Алдрин, вторият човек на Луната.
Експериментът "ще предложи най-уникалното образователно преживяване в историята на колежа и ще повиши познанията по проблемите на океаните", съобщи колежът. Двамата преподаватели ще опитат също така да влязат в Книгата на рекордите Гинес за най-дълъг престой под водата. Настоящият рекордьор Ричард Пресли прекара 69 дни под водата от май до юли 1992 г. също в района на Кий ларго, съобщава БГНЕС.