Крадец пи кафе по време на обир в Пловдив

Крими

04-10-2014, 11:15

Снимка:

трафик сот

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Охранителна камера заснела първия "удар" на младия хъшлак

 

Необигран крадец успява да отмъкне най-спокойно лаптоп и скъпа техника от частна клиника в Пловдив. Докато извършва обира, той решава да пие и едно кафе от машината в офиса, пише Блиц, цитирайки сайтът на пловдивска охранителна фирма.

 

След  няколко неуспешни опита да се вмъкне в сградата през терасата на първия етаж и пробвайки всеки прозорец, покрит с железни решетки, апашът решава да намери алтернативен вариант. Дребничкият на ръст крадец влиза през дупка, направена за климатик.

 

Невръстният обирджия успешно се промъква в клиниката, която в този час се намира млада жена. По информация от полицията, виновникът се е качил на козирка, с височина от три метра и половина и то посред бял ден. Крадецът влиза в ролята на Тарзан и изнася вещите, които е намерил. Без да се притеснява, че навън е светло и че някой може да го спипа, той се разхожда хладнокръвно, сякаш е на оглед в музей.
Преминавайки от стая в стая, разминавайки се за секунди с жената в офиса, главният ни герой се добира до лаптоп и скъпа медицинска техника. Междувременно, след кратко оглеждане, пришълецът вижда кафе машина и решава да си направи кафе, докато върши сериозната част от работата си.
Непосредствено след това той си тръгва, а в помещението влиза все още спокойната жена, която буквално след секунди изпада в паника, виждайки всички разбити врати и откраднати вещи. Крадецът успява да се изниже. Изплашената жена веднага звъни на охранителната фирма, от където тръгват по следите на извършителя. След няколко часа, частните гардове откриват крадеца преди полицията и сигнализират за неговото местонахождение. Така се стига и до задържането му пред жилищен блок до моста на ВИХВП. Оказва се, че това не е първият обир на младежа. В дома му са открити една камара откраднати вещи.Съседите разказаха, че той редовно създава проблеми и вдига скандали на хората, с които живее.