Само 70 удостоверения за гласуване издадени в Пловдив

Мисия Пловдив

04-10-2014, 11:32

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Без опашки пред паспортните служби на тези избори

От 30-ти септември до днес са издадени близо 70 удостоверения за гласуване на хора без валидни лични карти, съобщи Дарик радио, цитирайки пловдивския сектор „Български документи за самоличност“. Цифрите са доста по-ниски, сравнени с други години. Тази събота и в деня на изборите не се очакват опашки пред паспортните служби.

Пловдивският сектор „Български документи за самоличност“ и звената в районните управления в града и областта ще работят днес от 8.30 до 17.30 и в неделя от 8 до 18 часа. Единствено в Шесто РУП няма да се извършват такива услуги, тъй като няма работеща сграда и хората от район „Източен“ ще могат да получат удостоверения за гласуване в сектора на  ул. „Волга“. Самото удостоверение за гласуване е беплатно, но при подаването на заявление за нова лична карта трябва да се заплати съответната такса.

 Около 16 хиляди лични карти в Пловдив и областта подлежат на подмяна. До края на тази година изтича срока на валидност на близо 10 хиляди лични карти, а останалите са от предишни години.