Раздават безплатно отрова за мишки

Мисия Пловдив

04-10-2014, 12:25

Снимка:

архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

В Дезинфекционна станция на ул. Перущица 1

От дирекция „Екология и управление на отпадъците” уведомяват пловдивчани, че на 6-ти октомври 2014 г. /понеделник/ ще стартира втората за тази календарна година кампания по безплатно предоставяне на примамки за селищна дератизация на гражданите на Община Пловдив.

В сградата на ОП „Дезинфекционна станция”, на ул. „Перущица” № 1 в часовете от 8:30 до 16:00 специалистите ще предоставят примамките за дератизацията, ще консултират гражданите за начина на залагането им, както и за необходимите мерки за безопасност при работа с родентицидите.

Припомняме, че подобно на предходни години, необходимото за съответната жилищна сграда количество от препарата срещу гризачи ще се получава срещу подпис и документ за самоличност.

Кампанията ще продължи до изчерпване на количествата, но не по-късно от 10-ти октомври.

В същия период – от 6-ти до 10-ти октомври ще се проведе акция по канална дератизация, при която ще се обработят срещу гризачи около 16 000 броя улични, дъждоприемни шахти на територията на шестте административни района. Екипите на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят с препарата „Бродират блок ”, който представлява водоустойчиви восъчни блокчета.