Армен Назарян е в Стара Загора за турнира по народни борби

Близо 100 души участват в традиционното състезание

Близо 100 души на различна възраст от цялата страна се регистрираха за участие в най-масовия и популярен турнир по народни борби, организиран от Община Стара Загора и Спортен клуб по борба „Берое“, по повод празника на Стара Загора – 5 октомври.

Събитието, което се провежда на спортния комплекс в кв. "Кольо Ганчев", започна с демонстративни схватки и изпълнения на художествена гимнастика.
Официални гости на откриването бяха петкратният европейски и световен шампион Александър Томов, почетният гражданин и „Спортист на хилядолетието“ Станчо Колев, ст.-треньорът на Националния отбор по борба класически стил Армен Назарян, спортни дейци и състезатели от побратимения на Стара Загора македонски град Прилеп, както и много именити състезатели и треньори на старозагорската школа по борба. От домакините в церемонията участваха зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов, председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общинския съвет Маноил Манев, гл.експерт „Младежки дейности и спорт“ Асен Асенов и др. Церемонията по награждаването на победителите е в 15,30 ч.