Разследват 4-ма за купуване на гласове във Варна

Крими

04-10-2014, 19:37

Снимка:

Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

2-ма дилъри вече са осъдени в Плевенско

4 досъдебни производства за купуване на гласове са образувани във Варна от началото на предизборната кампания. Общо 53 са те в цялата страна, две от тях – бързи, съобщи Нова телевизия. Най-много са в София – 19, в Пловдив са 8, във Варна – 4, в Бургас – 9, във Велико Търново – 13.

Двама души са получили осъдителни присъди за купуване на гласове, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни от прокуратурата.

45-годишен мъж от Кнежа получи 6-месечна пробация заради склоняване към гласуване в полза на определена политическа партия. С 1-годишна пробация е и 62-годишна жена от Плевен заради същото престъпление. По непотвърдена официално информация и двамата са били активисти на ДПС.

Образуваните проверки са 324, а постановените откази – 210, съобщават още от прокуратурата. Изпратените преписки на други органи по компетентност са 13.

Националното междуведомствено звено между Прокуратурата, ДАНС и МВР продължава работата си, като сигнали за нарушения могат да се подават в прокуратурите по места и в районните полицейски управления.