4,41% избирателна активност в Пловдив

Мисия Пловдив

05-10-2014, 10:45

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сигналите за града до този момент. Отстраниха неграмотен председател на секция в "Столипиново"

Общо 13 672 пловдивчани са дали гласа си към 9,30 часа, което прави 4,41% избирателна активност към този момент, посочиха от 16 РИК - Пловдив. Тя е по-висока в сравнение с активността на евроизборите. Най-висока е в район "Южен" – с 5,13%, последвана от "Централен" – 4,55%. Най-ниска активността е в район "Източен" – 3,88%.

За останалите райони: "Западен" – 4,34%, "Северен" – 4,21%, "Тракия" – 3,98%.

Няколко са сигналите, получени до този момент в 16 РИК - Пловдив, съобщиха от комисията. 

Цивилни агенти са се отзовали незабавно на сигнал за купуване на гласове в Професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев". Проверката на място не е констатирала реално нарушение, заявиха от Работната група по сигнали и жалби.

В училище "Найден Геров" е съобщено за струпване на хора, говорещи на език, различен от българския. В район "Северен" е свален транспарант, окачен срещу Техникума по текстил. Агитационният материал е премахнат от представител на съответната партия с обещанието случаят да не се повтаря.

В Столипиново пък е заменен председател на секция, тъй като бил неграмотен. Работата му е поета от съответния заместник- председател.

Всички сигнали са устни, вече са проверени, нарушения не са установени, поясни Евгени Атанасов, председател на работната група. По думите му те са по-малко в сравнение с изборите за евродепутати.