Закани и обидни думи към застъпници в Пловдив

Животът

05-10-2014, 14:28

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нови сигнали за нередности, проверяват се

Има нови сигнала за нередности в изборния ден, съобщиха от 16-та РИК. В момента се извършва проверка по тях. Една от жалбите, постъпила в РИК-Пловдив е, че пред входа на училище СОУ "Симон Боливар" в Източен се извършва агитация. В друг сигнал се твърди, че в училище в "Централен" в една от секциите са били отправени закани и обидни думи към застъпници и членове на комисия.

"Сигналът е препратен към полицията, тъй като не е в компетенцията на РИК", каза Деница Чингарова – председател на 16-та РИК.

Сигнал дошъл и от училище "Пенчо Славейков". Според жалбата, в една от секциите имало зачертани с химикал имена на хора в избирателните списъци. По този сигнал също предстои проверка.

Сигнали за струпване на голям брой хора пред секция в училище "Любен Каравелов" и ПГБТ също се проверяват.

Първите сигнали от днес

Цивилни агенти са се отзовали незабавно на сигнал за купуване на гласове в Професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев". Проверката на място не е констатирала реално нарушение, заявиха от Работната група по сигнали и жалби.

В училище "Найден Геров" е съобщено за струпване на хора, говорещи на език, различен от българския. В район "Северен" е свален транспарант, окачен срещу Техникума по текстил. Агитационният материал е премахнат от представител на съответната партия с обещанието случаят да не се повтаря.