Кой ни дразни най-много във Facebook?

Сладникавата романтика и самохвалството не се харесват

25 процента от потребителите на социалната мрежа Facebook смятат за най-дразнещи съобщенията, съдържащи самохвалство или сладникава романтика, съобщава британският The Independent.
Интернет потребителите имат негативно мнение за приятелите си, които публикуват романтични съобщения за своите половинки, пише fbr.bg.
Сантименталните хора, които се хвалят във Facebook със своята връзка или брака си, дразнят 26 процента от анкетираните.
На второ място се оказват тези, които обичат да се оплакват от живота си в социалната мрежа. Те предизвикват нагативното отношение сред  22 на сто от потребителите. Хората, които твърде често си обновяват статуса, не са по вкуса на 19 на сто от анкетираните.
Не правят добро впечатление също и любителите на животните и вманиачените по фитнеса. През юли 2014 за най-дразнещи в социалната мрежа снимки бяха признати т.нар. „релфита” – нещо подобно на добре познатите „селфита”, но с половинките (от думата „Relationship” + „Selfie”).
Вестникът не дава подробна информация за количеството на потребителите, които са взели участие в анкетата. През 2014 година броят на потребителите на Facebook възлиза средно на около 829 милиона човека.