Трагедията в "Тракия" - на 200 метра от дома на младия шофьор

Крими

05-10-2014, 19:02

Снимка:

24 часа

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Една смъртоносна разходка с БМВ

Три млади живота угаснаха днес след жесток сблъсък на БВМ със стълб. Двама тийнейджъри по на 15 г. и момче на 16 г. от Пловдив издъхнаха на място, 16-годишният шофьор се бори за живота си в Университетска болница.

Водъчът Атанас Танков от Спортното училище няма книжка.

"Състоянието му е тежко. Има опасност за живота му. Получил е политравма - контузии на главата и гръдния кош, както и фрактура на пубисна кост", коментираха от здравното заведение.

Трагедията се е разиграла малко след 11, 30 часа. Предполага се, че БМВ-то с четиримата ученици се е движело с около 150 км/ ч. по ул. "Цар Симеон". Заради високата скорост Атанас изгубил контрол и се ударил последователно в пясъчен насип, дърво и стълб. След това неуправляемата кола навлязла в кръстовище на ул. "Цар Борис I" и се блъснала странично във втори стълб.

Няколко водачи, които станали свидетели на инцидента, спрели и се втурнали към автомобила. Един от тях успял да отвори шофьорската врата с чук. Атанас бил в съзнание и стенел от болка. Спасила го въздушната възглавница, която се отворила. Тримата му спътници обаче не давали признаци на живот. Минути по-късно пристигнали линейки и полиция. Близо 40 минути пожарникари рязали колата, за да извадат смачканите до неузнаваемост тела на момчетата. Части от разцепената кола можеха да се видят по платното часове след катастрофата.

В събота вечерта тримата загинали били на гости в дома на Атанас и пренощували при него. Родители му били на ранчото си в пловдивско село. Бащата се занимава с каменоделство, изработва надгробни паметници.

Прибрах се около 1 ч. вкъщи и намерих момчетата заспали. Познавам само едното, което е съученик на Наско в Спортното училище. Другите две са от квартал "Тракия", разказа Иво Танков, братът на непълнолетния шофьор. 30-годишният мъж беше в шок от случилото се. Сутринта той спял, когато Атанас взел от неговата стая ключовете за семейния автомобил. Събудили го съседи, които му съобщили страшната новина. Катастрофата е станала само на около 200 м от блока на Танкови.

С брат ми бяхме приятели и всичко си споделяхме. Изобщо не знаех, че е можел да кара кола. Никога по-рано не е вземал беемвето, нито пък е искал ключовете, твърди Иво. По думите му брат му не пиел и не пушел. Тренирал академично гребане и досега е печелил доста медали. В събота бил на състезание. След него спретнал купон с приятелите си, а на следващата сутрин взел беемвето, за да ги разкара из квартала, пише 24 часа.