Мъжете не понасят повечето домакински задължения

Сменят крушките и понякога поправят нещо, установи британска анкета

Домакинските задължения на жените са два пъти повече, отколкото на мъжете.Дамите чистят, перат, гладят, грижат се за децата и техните развлечения, следят уроците, стягат чантите за училище, четат приказки вечер, гледат болните деца, плащат сметките, организират почивките, купуват подаръци, организират всякакви празници.

От всичко това мъжете бягат като от огън. "Всяка трета работеща майка изкарва повече пари от съпруга си. Въпреки това жените още отговарят за поддръжката на дома и грижите за семейството.Не е изненадващо, че още говорим за малкия брой жени на ръководни длъжности. Повечето от нас са прекалено изтощени, за да се изкачат по хлъзгавата стълба на успеха", каза Джъстин Робъртс от извършилия анкетата сайт Мъмснет.Жените посвещават на домакинстване средно 10 часа седмично, а мъжете – само пет.Въпреки неравностойното разпределение на задълженията, две трети от жените са казали, че не искат мъжете им да вършат още нещо или защото така се чувстват добре, или защото не вярват , че господата ще се справят.Подобна анкета на радио Би Би Си 4 установи почти същата ангажираност у дома за двата пола – 11,5 часа срещу шест часа, пише БТА.

Тя показа също, че две трети от анкетираните жени на възраст от 18 до 34 години се карат с партньорите си по този повод – за недобре свършена работа, за разпределението на задълженията или за заплатата на чистачката.