Изслушват експертиза по делото срещу Емилия Масларова

Масларова е обвинена за престъпление по служба за присвояване в големи размери при строеж на социална сграда в Стара Загора

Делото срещу Емилия Масларова в Софийски градски съд продължава с изслушване на експертизата за електроинсталации и ВиК, както и с чертеж от община Стара Загора.

Срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова е повдигнато обвинение по чл. 203, чл. 206 ал. 4 от Наказателни кодекс заради това, че е извършила престъпление по служба, за присвояване в големи размери. По делото освен Емилия Масларова други обвиняеми са Иван Кръстев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев, Росен Стефанов. Според адвокатите на обвиняемите в изготвеното заключение на експертите има множество неточности. Те твърдят, че изготвената експертиза е предубедена и не дава отговор на основния въпрос, който е поставен от съда. Според други адвокати, не се разбирало дали вещите лица са експерти или са юристи, или икономисти, тъй като според адвокатите – вещите лица са си позволили да дават отношение за това дали е бил спазен закона, което според защитата не влиза в техните компетенции. Защитата отправи искане за назначаването на нова експертиза, от нови вещи лица. Заседанието по делото срещу Емилия Масларова продължава.