Авиошоу над София в събота

Военновъздушните сили предупреждават за нисколетящи самолети и завишен шум

Военновъздушните сили на България ще проведат авиошоу „Това сме ние“ на 11 октомври, събота, на летище София - Враждебна и предупреждават, че военни самолети и вертолети ще прелитат над столицата по време на подготовката.

„Предупреждават се жителите и гостите на столицата, че в сряда, 8 октомври, започва пребазирането на военни вертолети и самолети на летище София за подготовката на въздушните демонстрации. От 8 до 10 октомври в небето над град София ще се изпълняват тренировъчни полети с прелитане на малки височини“, съобщават военните.

„ВВС приканва столичани да запазят спокойствие и уверява, че въпреки силния шум няма да се преминават допустимите звукови норми“, гласи съобщението.

За желаещите да посетят събитието ще има допълнителна спирка на автобусна линия 78 на паметника на Васил Левски, а последната й спирка ще е в района на авиошоуто.

За тези, които ще ползват лични автомобили ще бъде създаден временен паркинг на южното платно на бул. „Ботевградско шосе” в посока Ботевград.

За хората в неравностойно положение е предвиден транспорт, който ще ги превозва от паркинга на бул. „Ботевградско шосе” и от последната спирка на автобусна линия 78 до района на шоуто.