Евгений Михайлов: Голяма част от сините избраха ГЕРБ с идеята да преборят БСП

Имаме загубена една година и половина, още през май 2013 трябваше да има дясно стабилно мнозинство

Най-естествената позиция е Реформаторския блок да подкрепят ГЕРБ. Несериозно е да поставяш условия след като си взел колкото Бареков, смята Евгений Михайлов, един от създателите на Движение "22 септември".

„Голяма част от сините избиратели гласуваха за ГЕРБ като партия, която да пребори БСП. Ако те тръгнат с БСП, ще изгубят доверието и ще бъдат наказани така, както стана например с Костов и Царя.” Това заяви Евгений Михайлов в ефира на Нюз7.

„Имаме загубена една година и половина, още през май 2013 трябваше да има дясно стабилно мнозинство. Тогава нямаше да ни бъдат спрени фондовете, нямаше да фалират банки и щяхме да дръпнем напред. Цялата роля на деморализацията и парите, които започнаха да играят важна роля при малцинствените групи, изкриви картината и за това са виновни БСП, и клонингите й ДПС, Бареков и др. В момента има победител, избирателите дават доверие на дясно управление.” допълни Михайлов. Най-естествената позиция е Реформаторския блок да подкрепят ГЕРБ. Несериозно е да поставяш условия след като си взел колкото Бареков. Национално отговорното и почтено поведение е ГЕРБ, като първа политическа сила да предложи правителство на малцинството. Без никакви пазарлъци и коалиционни договорки с никого от извиващите ръцете "златни пръстчета" или "златни ключета". Който го подкрепи, да го подкрепи...! Ако ли не, да се отива на избори и тези, които са гласували против правителството, нека да носят отговорност! Тогава всичко ще е ясно и чисто! Но тогава новите избори да бъдат за ВНС и нова Конституция. Защото всички капани, които ни спъват да вървим напред са заложени в Конституцията.

В момента една от опорните точки е спекулацията с националното съгласие, широката коалиция и "германския модел". Относно възможното прилагане на модела на Германия, Евгений Михайлов каза, че там не управляват синовете и внуците на нацистката партия и шефовете на спецслужбите на хитлеристкия режим. Той е на мнение, че ако БСП искат да говорят за европейски модел, трябва да се разграничат и осъдят комунистическия режим от преди 89-та, да признаят, че 9-ти септември е бил преврат и да се започне на чисто, с нови лидери, идеология и философия.