ОУ„Братя Миладинови“ ще има нова спортна площадка

Новините

07-10-2014, 11:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Заради активното участие в екоинициативата за събиране на празни опаковки учебното заведение ще бъде наградено

Най - разпознаваемата архитектурна забележителност в света вече може да се види в Морската градина на Бургас. Точно до Пантеона се издига 4-метров макет на Айфеловата кула, направен от празни картонени опаковки.

За направата на двойника са използвани общо 13 000 картонени опаковки, предоставени от възпитаниците на 16 бургаски училища. Безспорен фаворит в надпреварата е ОУ "Братя Миладинови" . Само за две седмици учениците са събрали 3238 картонени опаковки. Това автоматично им осигурява  наградите - чисто нова спортна площадка, осигурена от Община Бургас и модерна система за Мултимедия, осигурена от фирма "Екопак".

"През последните няколко години ние като Община активно работим за един по-чист Бургас. Радвам се, че учениците на града също помагат за тази кауза", каза Павлин Михов, директор на дирекция "Екология" към Община Бургас.

Инициативата е включена във втората част от пилотния проект "За оползотворяване на картонени опаковки от течности. Празната опаковка е пълна с природни ресурси" . Той се изпълнява от началото на месец ноември, а Община Бургас е избрана за пилотна.

През този месец стартира и Националният конкурс за есе, стихотворение и рисунка под надслов  "Моята зелена мечта за България". Всички представени проекти ще бъдат оценени от компетентно жури в състав: Ваня Щерева - писател; Бойко Василев - публицист, Ставри Калинов - художник.