Аргир Бояджиев е уволнен, Иван Капитанов е новият в борда на пристанището

Рокади в Пристанище Бургас! Аргир Бояджиев е освободен от Съвета на директорите, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Със заповед на министъра на негово място е назначил Иван Капитанов. Предстои Съветът да избере нов изпълнителен директор на дружеството още тази седмица.
По всяка вероятност новият шеф ще бъде Деян Димов, който влезе в борда още преди месец.
Новоназначеният член на Съвета на директорите Иван Капитанов е завършил „Икономика и управление на индустрията“ в Университета за национално и световно стопанство. Той има дългогодишен опит в държавната администрация. От 2002 г. до 2011 г. работи като експерт в дирекция „Финанси на реалния сектор” в Министерство на финансите, а след това е и заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. Бил е и заместник-председател на сдружение „Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове“. Капитанов е доказан експерт в изготвянето на финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на дружеството.
Аргир Бояджиев беше изпълнителен директор на бургаското пристанище, преди поста да заеме Диян Димов от ГЕРБ. Бояджиев е бил член на борда на директорите. Той е и член на общинския съвет на БСП в Бургас.