Мъгла в Родопите, трудно се вижда, пътищата са мокри

Животът

08-10-2014, 10:40

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Внимание! Опасност от падащи камъни

Видимостта е намалена до 100 метра

Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра по високите части в Родопите, съобщиха от Областното пътно управление – Смолян, предава Фокус. Пътните настилки в област Смолян са мокри и на места хлъзгави. През изминалото денонощие в службата не са получавани сигнали за инциденти, които да затрудняват движението по пътищата в региона. Заради валежите и планинския релеф на региона е повишена опасността от падащи камъни по пътните настилки по всички направления в Смолянско.

Продължават довършителните дейности по рехабилитацията на пътя Чепеларе – Рожен – Соколовци. На изхода на Чепеларе в посока Рожен има стеснен пътен участък. Там се изгражда подпорна стена, мястото е обозначено с необходимата сигнализация, но от службата апелират водачите да шофират с повишено внимание и със скорост, съобразена с пътните условия.
В Смолян автомобилният трафик е интензивен в сутрешните часове. Натоварено е движението по централните улици в града, но задръствания не се образуват. Автобусите от градския транспорт се движат по разписание.