Асфалтират "Капитан Райчо" в дъжда

Мисия Пловдив

08-10-2014, 11:45

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Центърът е труднопроходим, заради неприключили навреме ремонти

 Улица „Капитан Райчо” е непроходима от днес, тъй като работници полагат под  дъжда асфалт на кръстовището с ул. Петко Д Петков, видя репортер на Plovdiv.Utre.bg. От юни т.г. е затворена и улица Петко Д.Петков, която се асфалтира на етапи.

Реконструкцията на ул. „Петко Д. Петков” започна на 19 юни и трябваше по договор да бъде завършена за 105 дни. Това означава, че на 5 октомври трябваше да се реже лентата и двете най-натоварени артерии в централна градска част да бъдат вече проходими. Те обаче и до момента не са готови. В момента ремонтните дейности са достигнали до участъка от кръстовището с „Капитан Райчо” до църквата „Света Петка” на бул. „Мария Луиза”. Тепърва трябва да се постави и светофарна уредба на кръстовището на двете улици до магазин Гранд.

По план паважът трябваше да бъде заменен с асфалт и да бъдат изградени нови тротоари и осветление. Преди няколко дни обаче от ВиК съобщиха, че тепърва предстои изграждането на 20 сградни водопроводни отклонения по улица "Петко Д. Петков". Предполага се, че това ще забави още пусковия срок на обекта.

Участъкът, който се ремонтира е дълъг 750 метра и в него се инвестират 1 милион 280 хиляди лева общински пари.