Световноизвестни фотографи се срещат под тепетата

Мисия Пловдив

08-10-2014, 12:00

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поводът е "Международни фотографски срещи 2014"

Пресконференция по повод откриването на "Международни фотографски срещи 2014" ще се проведе в заседателната зала на община Пловдив утре от 11,30 часа.

На пресконференцията ще присъстват кураторът доц. Никола Лаутлиев, фотографите Харис Фогъл и Милан Христев, както и представители на отдел "Култура".

Харис Фогъл е директор и куратор в галерия за фотография Sol Mednick и галерия 1401; Доцент по фотография в първия и единствен университет в САЩ, посветен на визуалните, сценични и комуникационни изкуства. 

Корените на институцията като лидер в образованието на професионалисти от творческата сфера датира до 1868. Сред възпитаниците на университета са Ървинг Пен, фото-редактора на National Geographic, Сюзън Уелчмън, галеристката Катрин Еделмън, Дебора Уилис.
Галерията за фотография Sol Mednick наскоро отпразнува своята 36-та годишнина. Галерия 1401 всяка година излага творбите на победителите от годишния конкурс The Photo Review.

Харис Фогъл е куратор на изложби от 80-те години на миналия век, ангажиран предимно в сферите на технологиите и цифровите изображения, негови фотографски творби са включени в колекциите на най-големите музеи. Харис Фогъл е спонсориран от американското посолство като американски експерт-посетител и е един от специалните участници в програмата на Фулбрайт Special Roster.

Милан Христев 
е роден през 1963 в град Пловдив. През 1985 год. завършва техникума по полиграфия и фотография "Юлиус Фучик". С фотография започва да се занимава през 1976 година. Има около 200 участия в колективни изложби и над 20 авторски. 

Получил е над 100 поощрения и дипломи от национални и международни конкурси. През 1988 год. получава званието AFIAP. Най-престижните му награди са: от "Цайс-Практика", FIAP и други известни международни конкурси. Занимава се с приложна и рекламна фотография.