Жерар Депардийо снима филм в пловдивското село Калояново

Снимките започват в средата на ноември

Френската кинозвезда Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивското село Калояново, твърди Дарик радио. В лентата ще се снима и директора на Драмата Кръстьо Кръстев, който потвърди новината.

Снимките ще започнат в средата на месец ноември. Освен звездата на френското кино, който през миналата година стана руски гражданин, в лентата, която се казва Le voyage (Пътуването) ще участват и много актьори от Драматичния театър Пловдив.

Кметът на Калояново Александър Абрашев остана учуден от новината за снимките, но бе категоричен, че няма нищо лошо да се снима в селото и е готов да съдейства с каквото може, ако има нужда.

Световноизвестният актьор Жерар Депардийо получи в началото на 2013 година най-бързо направения паспорт в историята на нова Русия. Миграционните власти издадоха документа на кинозвездата само за един ден и половина и то по време на почивните дни около Нова година. Депардийо напусна Франция, за да избегне данъчното законодателство. Той се отказа от гражданство, тъй като бил принуден да плати колосалните 145 милиона евро данъци в последните няколко години.