Добрата новина! Ученици върнаха портфейл с 530 лева

Животът

08-10-2014, 13:56

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата са възпитаници на свиленградско училище

Четирима ученици от свиленградското основно училище "Иван Вазов" се проявиха като доблестни граждани, за което получиха похвали, съобщават от хасковската полиция.

В началото на месеца Дияна Николаева Паскова от VI-ти ”а” клас, Мирослав Христов Хърсев от V-ти ”в” клас, Христомир Георгиев Гочев от V-ти ”в” клас и Веселин Симонов Тодоров от VI-ти ”в” клас намерили на булевард "България" в Свиленград в близост до общинския пазар портмоне с пари. В портфейла имало 530 лева, лични документи, дебитни карти и служебни бележки. Дияна, като бивш член на Детската полицейска академия подсказала, че трябва да сигнализират в полицията. Децата заедно с родители незабавно предали изгубеното портмоне в полицейското управление. Асен Митев и Зорка Сашева, собственици на пормонето били издирени и вещите им върнати. Те благодарили на децата за постъпка им и споделили, че тъкмо били изтеглили парите.

Началникът на РУП-Свиленград връчи на децата грамота за честност и добрина и изпрати поздравително писмо до ръководството на училището.