500 военни участват в учението "Съвместна поддържка 2014"

Мисия Бургас

08-10-2014, 15:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Военните от Белене провеждат полеви лагерни обучения

Зам.-кметът по бюджет, финанси и стопански дейности в Община Бургас - Красимир Стойчев, посети днес демонстрации от Командно - щабно учение "Съвместна поддръжка 2014".
Двустепенното учение ще продължи до 10 октомври.
В него участват военнослужещи и техника от щаба на СКС, бригада "Логистика" и други структури, подчинени на командването. 
Основната цел на учението е да се повишат способностите на участващите военни формирования при подготовка и провеждане на операция по изпълнение на мисия "Отбрана", съобщават от съвместното командване. 
В "Съвместна поддръжка 2014" участват над 500 военнослужещи и около 130 единици бойна и специална техника. Учението се планира и провежда от щаба на Съвместното командване на силите, под ръководството на контраадмирал Георги Мотев. 
Офицер, провеждащ учението, е началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Стефан Петров. Директор на учението е зам.-началникът на щаба на Съвместното командване на силите капитан I ранг Димитър Йорданов. 
В района на кв. Долно Езерово в Бургас се провежда динамичен показ. За първи път военнослужещи от състава на бригада "Логистика" и военно-транспортните органи в Българската армия ще покажат придобити способности за развръщане на район за приемане и временно настаняване на формирования на НАТО и натоварване на техниката и материалните ресурси на ЖП подвижен състав (в района на ЖП гара Долно Езерово).