ПловдивУтре: 9 октомври

Мисия Пловдив

08-10-2014, 19:00

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

По-важните предстоящи събития за Пловдив

Редовната сесия на Общинския съвет започва в 9,00 часа. Според дневния ред на нея ще се обсъждат няколко заема, които предстои да тегли общината по различни европейски програми, включително и 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Съветниците ще решават и за размера на наемите на преместваемите съоръжения до Гребната база и в Стария град. В програмата има включени и няколко разпоредителни сделки с имоти на община Пловдив. Ще се дискутира и Бюджет 2015, както и други важни за общинската икономика въпроси.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще подпише договора с избраната фирма за изграждане на първия по рода си в България дигитален планетариум в Природонаучния музей в Пловдив. Ще бъде направена и кратка презентация на уникалното съоръжение в 11,00 часа в Заседателната зала на Общинския съвет в Младежки дом „Спектър”.

Международните фотографски срещи 2014 ще представи на пресконференция в 11,30 ч. в заседателната зала на община Пловдив екипът на престижния форум. Ще присъстват кураторът доц. Никола Лаутлиев, фотографите Харис Фогъл и Милан Христев, както и представители на отдел "Култура".

Харис Фогъл е директор и куратор в галерия за фотография Sol Mednick и галерия 1401; Доцент по фотография в първия и единствен университет в САЩ, посветен на визуалните, сценични и комуникационни изкуства.  Харис Фогъл е и куратор на изложби от 80-те години на миналия век, ангажиран предимно в сферите на технологиите и цифровите изображения, негови фотографски творби са включени в колекциите на най-големите музеи.

В 19:00 ч. с грандиозен концерт на Милчо Левиев в Дома на културата „Борис Христов” се откриват "Пловдивски джаз вечери". Проектът на космополитния пловдивчанин е озаглавен "SONG OF THE CLOWN" и е по музика на Панчо Владигеров и включва в себе си няколко вида изкуства: поезия, театър, симфонична и джазова музика. Освен Милчо Левиев в проекта участват още актьорът Ицхак Финци, вокалистите Вики Алмазиду  и Петър Салчев, двамата внуци на Панчо Владигеров - Александър Владигеров – тромпет и Константин Владигеров – пиано, басистът Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи.