Спартак спечели малкото пловдивско дерби

Спорт

08-10-2014, 22:24

Снимка:

ФК Спартак Пд

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Гладиаторите отстраниха Марица за Аматьорската купа след 5:1

Спартак разби Марица с 5:1 в среща от първия областен кръг за Купата на Аматьорската футболна лига. Турнирът срещна двата отбора в поредно дерби на ст. "Тодор Диев".

И двата отбора дадоха шанс на много от играчите, които са записвали по-малко игрови минути през сезона.

В 17-ата минута падна и първият гол в срещата, негов автор стана Димитър Юруков след хубав далечен удар в десния ъгъл на гостуващия страж.

В 30-ата минута Марица съумя да изравни. Играч на гостите проби в наказателното поле, излъга играч на Спартак и отбеляза за 1:1.

В 37-ата минута Спартак поведе с 2:1. При центриране от корнер вратарят на Марица се размина с коженото кълбо и Тошко Димитров бе на правилното място като даде преднина на "гладиаторите".

Минута преди края на първата част спартаклии вкараха нов гол, точен за 3:1 бе Кристофър Асенов. Той финтира играч на Марица пред наказателното поле и ударът му се оплете в мрежата в близост до гредата.

През втората част отборите направиха по 5 смени, но това не стопира положенията и головете в срещата. В 58-ата минута играч на Марица нацели страничната греда на вратата на Янкулов.

Първият гол на сметката на Спартак през втората част и четвърти в мача за спартаклии вкара Петър Харлов в 80-ата минута. Попадението падна след центриране от корнер, като Харлов засече с глава коженото кълбо в мрежата на "пиратите".

В 90-ата минута точка на спора сложи Фанев и оформи разгромната победа на Спартак над Марица. При изпълнение на фаул, Фанев центрира в полето на гостите, Христозов се опита да засече с глава, но не успя и топката влезе необезпокоявано във вратата за 5:1.

С победата Спартак продължава във 2-ия областен кръг за Купата на АФЛ. В него "гладиаторите" ще гостуват на победителя от двойката Асеновец - Гигант.