Милчо Левиев открива "Пловдивските джаз вечери"

Пловдив Лайф

09-10-2014, 07:15

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Проектът му включва музика, театър, поезия

С концерт на Милчо Левиев в Дома на културата „Борис Христов” се откриват "Пловдивски джаз вечери". Проектът на космополитния пловдивчанин е озаглавен "SONG OF THE CLOWN" и е по музика на Панчо Владигеров и включва в себе си няколко вида изкуства: поезия, театър, симфонична и джазова музика. Само музикант от ранга на Милчо Левиев може да си позволи да претвори и доразвие идеите, заложени в театралната музика на ранния Владигеров.
С присъщата си виртуозност при боравенето с целия арсенал от тембри и нюанси на звука, оригиналните песни на Владигеров, Левиев дава воля на богатата си творческа фантазия и вдъхновение, за да постигне онези деликатни състояния, настроения, образи и атмосфера, които напомнят на най-съкровените лирични моменти в музиката на импресионистите.
Освен Милчо Левиев в проекта участват още актьорът Ицхак Финци, вокалистите Вики Алмазиду  и Петър Салчев, двамата внуци на Панчо Владигеров - Александър Владигеров – тромпет и Константин Владигеров – пиано, басистът Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи.