Международна научна конференция по ветеринарна медицина започва в Стара Загора

Животът

09-10-2014, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Булвет Медика“ ще се проведе на 10-ти и 11-ти октомври в Стара Загора

Тя се открива от 9 часа в зала 9 на ВМФ на Тракийския университет

„Ветеринарната медицина – наука, практика и бизнес” е мотото на конференцията, на която ще бъдат изнесени повече от 60 научни доклада и съобщения, като основната част от тях са на преподаватели от факултета. 

Много силно е участието на младите преподаватели – докторанти и асистенти. Това не може да не ни удовлетворява, защото ангажирането на младите хора в изследователския процес не винаги става лесно, а в последните години има засилено участие на младите хора на научни форуми у нас и в чужбина, каза деканът на Ветеринарно-медицинския факултет към Тракийския университет проф. д-р Михни Люцканов.

Научни съобщения и доклади ще изнесат и научни сътрудници от БАН, Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт, Университета по хранителни технологии в Пловдив, от факултета по Ветиринарна медицина на Лесотехническия университет, Националния център по заразни и паразитни болести.
Чуждестранното участие в конференцията е в лицето на изследователи от Ирак, Гърция, Турция, Румъния и Косово. След пленарните доклади, работата на конференцията ще продължи в три направления – Клинични ветиринарно-медицински науки/ хирургия, вътрешни болести и репродуктивна патология/, Инфекциозни и паразитни болести по животните и Безопасност на храните – ветиринарно-медицинско законодателство и мениджмънт на ветиринарната практика.

Това е втората международна научна конференция за последните три години. Изнесените на конференцията доклади ще намерят място в международната и в българската периодика. Резюметата на всички доклади ще бъдат публикувани в тясно специализираното научно списание за ветиринарна медицина.