Стилиян Митев се отказа от Парламента

9/9 в листата на ГЕРБ

Деветият в листата на ГЕРБ за Добрич Стилиян Митев няма да бъде депутат, макар чрез спечелените гласове от преференциалния вот, да бе изпреварил втория в листата Живко Мартинов. Вчера в ЦИК е внесено заявление от Митев да не бъде обявен за избран за народен представител, като съответно бъде обявен следващият в листата на ГЕРБ, съобщи ИА Добруджа. При това положение двата мандата, спечелени от ГЕРБ са за първите двама в листата Румен Иванов и Живко Мартинов.
Централната избирателна комисия счита, че заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 от ИК. При положение че кандидатът изрично заявява искане да не бъде обявен за избран за народен представител, ЦИК не може да обяви лицето за избрано от конкретната кандидатска листа и следва да обяви следващия от съответната кандидатска листа за избран за народен представител.
Централната избирателна комисия е взела решение да не обявява за избран от листата на ПП ГЕРБ в 8-ми МИР Добрич, Стилиян Митев. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.